Kies een situatie

Zorgverzekering 2020: grote verschillen in premies

Alle zorgpremies voor de basisverzekering in 2020 zijn inmiddels bekend. Het premieoverzicht laat een zeer uiteenlopend beeld zien. Sommige zorgverzekeringen worden veel duurder, andere juist goedkoper.

Zo is de grootste stijger in 2020 maar liefst € 154 per jaar duurder dan in 2019. Aan de andere kant van het spectrum gaat de premie van de zorgverzekering juist met € 70 per jaar omlaag. In absolute bedragen betaalt u voor de goedkoopste basisverzekering volgend jaar € 102 per maand en voor de duurste bijna € 143.

Minder korting collectieve verzekering
Toch zeggen deze cijfers nog niet alles. Dat komt omdat de korting op collectieve zorgverzekeringen volgend jaar omlaag gaat. Nu bedraagt deze in veel gevallen nog 10%, volgend jaar mag dat niet meer dan 5% zijn. Dat heeft minister Bruins van Medische Zorg besloten.

Omdat ongeveer tweederde van alle Nederlanders een collectieve zorgverzekering heeft, gaat de premie voor de meeste mensen volgend jaar dus sowieso omhoog. Verhoogt uw zorgverzekeraar daarnaast de premie, dan betaalt u twee keer de rekening.

Overstappen
Daarom is het dit jaar interessanter dan ooit om te onderzoeken of u in 2020 geen andere zorgverzekering moet afsluiten. U heeft hiervoor tot en met 31 december 2019 de tijd.

Wilt u overstappen of vindt u het lastig om de juiste keuze te maken? Maak dan een afspraak met ons. We helpen u graag bij het vinden van de zorgverzekering die bij u past. Neem dus gerust even contact met ons op.18-11-2019
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top